Obvestilo o zaščiti zasebnosti in piškotkih

Pravilnik o uporabi piškotkov

O pravilniku o piškotkih

Ta pravilnik o piškotkih razlaga, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo. Ta pravilnik si preberite, da boste razumeli, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. podatke, ki jih zbiramo z uporabo piškotkov, kako so ti podatki uporabljeni in kako nadzorovati nastavitve piškotkov. Za več informacij o uporabi, shranjevanju in varnosti vaših podatkov si preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Svoje soglasje lahko kadarkoli spremenite ali zavrnete z Izjavo o piškotkih na naši spletni strani.

Več o tem, kdo smo, kako lahko stopite z nami v stik, in kako obdelujemo osebne podatke, najdete v našem pravilniku o zasebnosti.

Vaše soglasje velja za naslednje domene: veraltis.si

 

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki shranjujejo manjše dele informacij. Ti piškoti se shranjujejo na vašo napravo, ko je spletna stran naložena na vaš brskalnik. Ti piškotki nam pomagajo, da spletna stran deluje pravilno, da je spletna stran bolj varna, da omogoči boljšo uporabniško izkušnjo, ter nam pomaga razumeti, kako spletna stran deluje, in analizirati, kaj deluje in kaj je treba izboljšati.

 

Kako uporabljamo piškotke?

Kot večina spletnih storitev naša spletna stran uporablja piškotke prvih oseb in tretjih oseb za številne namene. Piškotki prvih oseb so večinoma nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in ne zbirajo nobenih podatkov o osebni prepoznavi.

Piškotki tretjih oseb, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, se v večini uporabljajo za razumevanje, kako spletna stran deluje, kako zaznavate našo spletno stran, zagotavljajo varnost naših storitev, ponujajo oglase, ki so pomembni za vas, v vsakem primeru pa vam omogočajo boljšo in varnejšo uporabniško izkušnjo ter pripomorejo k hitrejšim interakcijam v prihodnosti na naši spletni strani.

 

Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Ključni: Nekateri piškotki so ključni za zagotavljanje izkušnje popolne funkcionalnosti naše spletne strani. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečujejo kršitve varnosti. Ne zbirajo ali shranjujejo osebnih informacij. Npr. ti piškotki vam omogočajo, da se vpišete v svoj račun in dodajate izdelke v košarico ter varno opravite nakup.

Statistika: Ti piškotki shranjujejo informacije, kot je število uporabnikov na spletni strani, število edinstvenih obiskovalcev, katere podstrani na spletni strani so obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletna stran in kje so potrebne izboljšave.

Trženje: Ti piškotki prikazujejo oglase. Ti piškotki se uporabljajo za oglase, ki vam jih prikazujemo in ki so za vas pomembni. Ti piškotki pomagajo tudi pri pregledu učinkovitosti teh oglasnih kampanj.

Informacije, ki so shranjene v teh piškotkih, lahko uporabljajo tretje osebe oz. ponudniki oglasov na drugih spletnih straneh ter v brskalniku.

Funkcionalni: Ti piškotki pomagajo pri vzdrževanju nekaterih funkcionalnostih na naši spletni strani, ki niso ključnega pomena. Te funkcionalnosti obsegajo vpete vsebine, kot so video posnetki ali deljenje vsebine spletne strani na družbenih omrežjih.

Izbira: Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in izbiro pri brskanju, kot je izbira jezika, da vam lahko omogočimo boljšo in učinkovitejšo izkušnjo pri obisku v prihodnje.

Podrobnejši opis piškotkov, ki jih uporabljamo na spletni strani, se nahaja spodaj.

 

Obvestilo o zaščiti zasebnosti in piškotkih

SLEDENJE NA INTERNETU IN UPORABA PIŠKOTKOV

Pri pridobivanju, obdelavi in uporabi ravnamo z vašimi podatki v skladu z zakonskimi okviri, saj zaščito zasebnosti jemljemo zelo resno. Želimo, da se počutite prijetno in varno, medtem ko uporabljate našo spletno stran. Ta izjava o zaščiti osebnih podatkov se nanaša na spletne strani veraltis.hr, veraltis.rs.

Ta spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov za pridobivanje podatkov o ravnanju obiskovalca. Podatki se zbirajo anonimno za namene marketinga in/ali izboljšanja spletne strani. Vsi podatki o obiskovalcih se hranijo prek anonimne ID-oznake obiskovalca in se lahko zbirajo v profilu uporabnika. Za pridobivanje in hrambo teh podatkov se lahko uporabljajo piškotki, vendar podatki ostajajo strogo anonimni. Podatki se ne bodo uporabljali za osebno identifikacijo obiskovalca in se ne združujejo s katerimikoli osebnimi podatki. Pridobivanje in hramba podatkov se lahko v zvezi z naknadnimi storitvami kadarkoli zavrne.

 

Onemogoči piškotke

ZAČASNI PIŠKOTKI SO POTREBNI ZA DELOVANJE SPLETNE STRANI

Ti piškotki se preko sistema spletne strani avtomatsko hranijo na strežniku za vsakega uporabnika. Ko uporabnik na spletni strani ni aktiven vsaj 20 minut, se ti piškotki brišejo.

 

Promocijski piškotki

VERALTIS uporablja piškotke tudi za nekatere promocije, ki se hranijo tudi po izteku določene seje (’trajni piškotki’). Ti piškotki med drugim omogočajo, da se vam določene promocije prikažejo samo enkrat oziroma, da se ne ponavljajo. Piškotki ostanejo v vašem brskalniku, dokler jih ne izbrišete. Brskalnik se lahko nastavi tako, da se piškotki ne hranijo na trdem disku. Navodila o tem, kako lahko spremenite nastavitve piškotkov v brskalniku, najdete v zavihku Pomoč v vašem brskalniku.